Handlingar inför Ärsmötet den 23 mars 2015


Årsmötet hĂ„lls hos Katolska Pedagogiska NĂ€mnden, BrunnsgrĂ€nd 4, Stockholm.

UpplÀggning av dagen

11.30– Lunch till sjĂ€lvkostnadspris (ange önskemĂ„l om sĂ€rskild kost)
13.00-14.30 Samtal pĂ„ temat: RPI – Forum för framtiden. Inledning med input ur olika perspektiv pĂ„                           RPI:s ansvarsomrĂ„de. Samtalsledare Torbjörn BĂ„dagĂ„rd.
15.00-16.30 ÅrsstĂ€mma för medlemsorganisationernas ombud. OcksĂ„ andra med intresse för RPI:s                           arbete hĂ€lsas vĂ€lkomna.


Vi Ă€gnar god tid för samtal om det fortsatta arbetet i RPI, sĂ„ förbered dig pĂ„ goda idĂ©er om hur RPI skall kunna utvecklas för att stödja det pedagogiska arbetet i kyrka och skola. Mer om upplĂ€gg av dagen och Ă„rsstĂ€mmans dagordning hĂ€r. ÅrsberĂ€ttelsen visar pĂ„ ett aktivt Ă„r, dĂ€r det veckolĂ„nga besöket av Thomas Groome blev en upplevelse för mĂ„nga. Snart utkommer ocksĂ„ hans senaste bok i svensk översĂ€ttning.


En annan viktig hÀndelse var första numret av Religionspedagogisk tidskrift i PDF-format (nr 28). Balans- och resultatrÀkning visar pÄ goda möjligheter att utveckla arbetet. Tack vara tryckningsbidrag frÄn Lindauers fond kan vi bÄde fortsÀtta med utgivningen av RPT och ge ut Groomes utmanande och inspirerande bok, Kommer det att finnas tro?


En nyhet Àr styrelsens förslag att öppna möjligheten för enskilda att bli medlemmar i RPI. Det förutsÀtter en stadgeÀndring, vilket ocksÄ föreslÄs. Vi tror att det kan vitalisera RPI och uppmuntra fler att dela arbetet för de religionspedagogiska frÄgorna.


I minnesanteckningarna frÄn styrelsemötet i januari hittar du ett sammandrag av ett omfattande samtal om RPI:s framtid. Detta blir ocksÄ en viktig frÄga för ÄrsstÀmman. Ladda gÀrna för det samtalet.
Kommande hÀndelser:


 
RPI, Furugatan 16, 234 41 Lomma       Telefon: 040 - 41 13 64 © 2010 johdah.se